Lovci prízrakov v hrôzostrašnom ohni. 2. - Funkeová, Cornelia nemecká autorka pre deti 10. decembra 1958 (Slovart s.r.o, 2009)
Z hotela "Perla pláže" stúpa hustý dym. Hostí ohrozujú nevypočítateľné ohňové prízraky! Lovci prízrakov sú však onedlho na mieste, pripravení ihneď uplatniť všetky poznatky a triky známej expertky na strašidlá Hedvigy Rascovicovej. Tá sa spolu so svojimi asistentmi, školákom Tomom Tomských a PNEP-om Hugom, nebojácne vypraví do páchnucich, dusivých výparov, a malý ohňový prízrak je onedlho zajatý. Ukáže sa však, že tá skutočne nebezpečná úloha na nich ešte len čaká.