Pavúčikove dobrodružstvá - Gajdošík, Peter slovenský autor 1968 (SPN, 2009)
Knižka plná úžasných dobrodružstiev rytiera Gedeona a jeho verných kamarátov. Gedeon, neobyčajný pavúk vegetarián, ktorý sa ani za nič nechcel volať Muchožrút III., odišiel do sveta. Spozná veľa nových kamarátov - lienku Anulienku, muchu Matildu, roháča Huga, slimáka Mika, chrústikov a mnohých ďalších chrobáčikov. Neváha ich zachraňovať a rád pomôže všade, kde sa chystá pohroma. Pestrý svet lúčneho prostredia, kde sú dobrí kamaráti rovnako dôležití ako v našom ľudskom svete, pre vás neobyčajne sugestívne namaľovala výtvarníčka Ľubica Suchalová.