Blcha v cirkuse - Sabolová, Paula (SPN - Mladé letá, 2009)
Skvelé a pôvabné básničky pre najmenších - ľahko zapamätateľné aj pre tých, čo ešte nevedia čítať. Vtipné rytmické verše provokujú deti k tvorivosti a hre a v neposlednom rade ich motivujú, aby opäť brali knihu do rúk. Básničky ako Mobily sa pobili, Hladoši, Plačko, Dierky do neba, Sladké počty, či Bojazlivý vetrík opisujú dôverne známe prostredie - doma, v lese, na ulici, v cirkuse. V knižke je mnoho cenných podnetov na rozvíjanie fantázie a ďalšie skúmanie sveta, podporené veľkými a veselými ilustráciami Drahomíra Trsťana.