4. Deň džinovských bojovníkov - Kerr, Philip anglický autor krimi 22. februára 1956 - 23. marca 2018; Frank, Patrick (Bratislava Slovart s.r.o., 2008)
V štvrtom príbehu džinovských dvojčiat Johna a Philippy Gauntovcov sa snažia zachrániť svoju mamu, ktorá sa musela odobrať do Babylonu, aby sa tam zbavila všetkých citov a stala sa najvyššou sudkyňou džinov - modrým džinom babylonským. Dvojčatá sa musia vydať na nebezpečnú púť bez akýchkoľvek džinovských schopností. Odhalia diabolský plán dávneho čínskeho cisára, ktorého sa zmocnil zloduch Iblis a ohrozuje milióny detí na celom svete. Podarí sa Philippe a Johnovi prekaziť Iblisov plán na narušenie rovnováhy šťastia a smoly vo svete?
Keywords: Deti čarovnej lampy; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; historické príbehy; pre čitateľov od 11 rokov; Čína