Emoční inteligence dítěte a její rozvoj - Shapiro, Lawrence E. (Portál, s.r.o, 2009)
Podněty k tomu, jak ovlivnit jednání dětí změnou jejich myšlení, jak je podpořit v navazování nových vztahů, motivovat je k dobrým výkonům, podporovat jejich vytrvalost apod.