Filozofická antropológia - Gálik, Slavomír (Bratislava IRIS - Milan Štefanko, 2008)
Cieľom práce je uviesť čitateľa do základných tém a problémov filozofickej antropológie. Je spracovaná ako učebnica určená najmä študentom filozofie a filozofických disciplín.
Keywords: Platón; Aristoteles; Plotinos; Akvinský, Tomáš; Eckhart, Majster; Descartes, René; Leibniz, Gottfried Wilhelm; Kant, Immanuel; slovenská literatúra; filozofia -- dejiny; filozofická antropológia; človek -- náboženstvo; kultúra; spoločnosť; osobnosti -- filozofia; odborné publikácie; učebnice vysokých škôl