Temné noci duše - Moore, Thomas americký psychoterapeut 8.10.1940 (Portál,s.r.o, 2009)
Temná noc duše není psychologický syndrom, nýbrž označením hledání smyslu v nejtemnějších hodinách našeho života ľ při ztrátě milované osoby, v okamžicích rozpadu vztahu, v době stárnutí nebo nemoci, při krizích v zaměstnání nebo dlouhotrvající nespokojenosti v životě.