Temné noci duše - Moore, Thomas americký psychoterapeut 8.10.1940; Hrbková-Bidlová, Markéta (Praha Portál,s.r.o., 2009)
Temná noc duše není psychologický syndrom, nýbrž označením hledání smyslu v nejtemnějších hodinách našeho života ľ při ztrátě milované osoby, v okamžicích rozpadu vztahu, v době stárnutí nebo nemoci, při krizích v zaměstnání nebo dlouhotrvající nespokojenosti v životě.
Na základě svých dlouholetých psychologických i teologických zkušeností chápe Thomas Moore tato období jako šanci a výzvu k obnovení vlastního života, k uvědomění si toho podstatného a k péči o vlastní duši. Kniha je určena čtenářům se zájmem o vlastní duševní i duchovní růst.
Keywords: americká literatúra; poznanie -- duchovné; sebapoznanie; životné problémy; utrpenie; psychológia -- hlbinná; filozofia ducha; duchovný rozvoj; populárno-náučné publikácie