Základy konstruování - Svoboda, Pavel; kol. autorov (Brno Akademické nakladatelství Cerm, s.r.o., 2008)
Tato publikace je určena jako učebnice pro tvorbu výkresové dokumentace studentům a učitelům vysokých škol se zaměřením na strojírenství.
Výkresová dokumentace je a zůstane základním dorozumívacím prostředkem strojního inženýra. I když ji každý inženýr nebue vytvářet, musí ji umět číst do všech obsahových podrobností, aby ji mohl používat. Tento "jazyk" techniků je celosvětový. Při zvažování, zda technickou dokumetaci vyhotovoval podle platných, ne však závazných norem, hraje důležitou roli skutečnosť, že při požadavku certifikace výrobku nebo výroby podniku bude vyžadována dokumentace zrpacovaná podle platných norem a bude požadována citace technických norem, podle nichž příprava výroby probíhala. Tyto normy musí mít buď platnost celoevropskou (EN) nebo celosvětovou (ISO)...
Keywords: česká literatúra; konštruovanie; technická dokumentácia; technické materiály; učebnice vysokých škôl