Princ Bajaja a iné rozprávky - Erben, Karel Jaromír, 1811-1870; Němcová, Božena česká autorka 4. februára 1820 - 21. januára 1862; Bartoš, František (Junior, s.r.o, 2008)
Princ Bajaja, Tri zlate vlasy Deda Vševeda, Dlhý, Široký a Bystrozraký, Zlatovláska a ďalšie rozprávky zo zbierok Boženy Němcovej, Karla Jaromíra Erbena a Františka Bartoša patria do zlatého fondu klasickej literatúry pre malých čitateľov. Rozprávky, v ktorých ožívajú krásne princezné, statoční princovia, hrôzostrašní draci, čerti a černokňažníci, bystré zvieratka i obyčajní ľudia, si obľúbili už mnoho čitateľských generácií.