Rozprávkový venček - Košková, Dagmar; Ďurinová, Nataša (Bratislava MATYS, 2001)
Známe a krásne rozprávky, obľúbené porekadlá, spievanky a príťažlivé farebné ilustrácie určite patria k hodnotám, podľa ktorých sa veľkí i malí čitatelia rozhodujú, či knižka získa ich priazeň a poteší ich srdcia. V tomto výbere nájdu svoje obľúbené klasické príbehy a verše staré mamy a ich vnúčatká.
Keywords: Medovníkový domček; O repe; Janko-polienko; Hrnček var; Zvieratká a zbojníci; O Pampúšikovi; O kohútikovi a sliepočke; Červená čiapočka; O kozliatkach; Janko Hraško; Starý Bodrík a vlk; Ako sa Janko učil po latinsky; O Smolíčkovi; Princ Bajaja; Budulínček; Dvanásťhlavý drak; O zakliatom princovi; česká literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - klasické; riekanky; rečňovanky; prvé čítanie; pre čitateľov od 6 rokov