Veľká encyklopédia kvetov a okrasných rastlín - Brickell, Christopher (Príroda, a.s, 1993)
Táto najprehľadnejšia, naj obsažnejšia a najnovšia z doteraz publikovaných kníh o okrasných rastlinách informuje o viac ako 8000 v súčasnosti dostupných rastlinách, pričom 4000 z nich je zobrazených na prvotriednych farebných fotografiách zoradených celkom novým spôsobom. Text napísal tím autorov špecializovaných na rôzne skupiny rastlín. Originálna kniha je určená pre každého milovníka rastlín a nemala by chýbať v jeho knižnici.