Veľká encyklopédia kvetov a okrasných rastlín - Brickell, Christopher; Luff, Vanessa; Lunn, Amanda; Thomas, Eric; Crichton, Eric; Glover, John; Harpur, Jerry; Lawson, Andrew; De Lory, Andrew; Holmes, Neil; Hurst, Jacqui; Imro, Igor (Bratislava Príroda, a.s., 1993)
Táto najprehľadnejšia, naj obsažnejšia a najnovšia z doteraz publikovaných kníh o okrasných rastlinách informuje o viac ako 8000 v súčasnosti dostupných rastlinách, pričom 4000 z nich je zobrazených na prvotriednych farebných fotografiách zoradených celkom novým spôsobom. Text napísal tím autorov špecializovaných na rôzne skupiny rastlín. Originálna kniha je určená pre každého milovníka rastlín a nemala by chýbať v jeho knižnici.
Keywords: anglická literatúra; okrasné rastliny; kvety; botanika; encyklopédie; obrazové publikácie