Kronika medicíny - Schott, Heinz; Müller, Wilhelm; Roelcke, Volker; Wolf-Braun, Barbra; Schadewaldt, Hans; kolektív prekladateľov (Bratislava FORTUNA PRINT, 1994)
História odvekého zápasu ľudstva so smrťou a chorobami spracovaná v podobe výpravnej chronologicky usporiadanej faktografickej príručky.
Záujemcovia o dejiny medicíny v nej nájdu cenný zdroj informácií o vývoji foriem, metód a inštitúcií lekárskej vedy, zdravotnej starostlivosti, hygieny a všetkých základných odborov súvisiacich s témou, ako aj o živote a diele významných lekárskych osobností.
Neoddeliteľným doplnkom textu je bohatá obrazová dokumentácia, prehľadné schémy a tabuľky. Kniha obsahuje 1450 z veľkej časti farebných ilustrácií, zoznam nositeľov Nobelovej ceny za fyziológiu a medicínu, medailónky významných svetových aj našich lekárov a vedcov, výber z dokumentov o lekárskej etike, menný a vecný register.
Keywords: nemecká literatúra; medicína -- dejiny -- 3000 r. pred n. l. - 1994; populárno-náučné publikácie; encyklopédie