Turistický sprievodca prírodou do vrecka - Zimmerová, Ute E.; Handel, Alfred; Eisenreich, Wilhelm; Eisenreich, Dorothee; Michalková, Eleonóra; Goliašová, Kornélia; Pišút, Ivan; Stloukalová, Viera; Ťavoda, Ondrej (Príroda, 1996)
Knižka nemeckých autorov v slovenskom preklade predstavuje 549 najrozšírenejších stredoeurópskych druhov rastlín a živočíchov. Výber druhov pri obmedzenom rozsahu knihy nemôže byť reprezentatívny. Napriek tomu by však záujemca mal mať možnosť zoznámiť sa predovšetkým s hojnými a rozšírenými druhmi vo všetkých oblastiach pevniny, okrem pobreží a vyšších polôh hôr, ktoré majú vlastný svojrázny svet rastlín a živočíchov.