Kronika Zeme - Paturi, Felix R.; Strauch, Friedrich; Herholz, Michael (Fortuna Print, 1996)
Kronikársky pohľad tentoraz na dejiny našej planéty, jej neživej aj živej prírody, ako ho zrekonštruovali vedci: geológovia, paleontológovia, antropológovia, botanici a zoológovia. Mimoriadne šťastný typ príručky zhrnujúcej hlavné poznatky prírodovedných odborov poslúži najmä študentom všetkých stupňov škôl. Samostatnú hodnotu tejto knihy predstavujú stovky farebných fotografií minerálov, nerastov, rastlín, živočíchov, fosílií a krajinných typov zo všetkých prírodných oblastí Zeme.