Slovenské koledy : /Od Štedrého večera do Troch kráľov - Krekovičová, Eva (Práca, 1992)
Kniha je bohatým zdrojom cenných poznatkov a zároveň praktickým spevníkom pre každého. Obsahuje 186 najkrajších kolied, ktoré pochádzajú z rozličných období, z rozličných kútov Slovenska. Kladie si za cieľ upozorniť na hodnoty obsiahnuté v piesňach spievaných v období od Štedrého večera do Troch kráľov a prispieť k tomu, aby sa opäť spievali pri obchôdzkach, betlehemských hrách, pri koledovaní, no najmä v slovenských rodinách žijúcich u nás i za hranicami...