Všechno o kytarách - Bacon, Tony; Day, Paul; Janota, Oldřich (Praha Svojtka a Vašut, 1995)
Tento reprezentativní obrazový průvodce historií vývoje moderní kytary představuje podrobným a zasvěceným způsobem všechny známé světové kytary - od legendárních martinů, gibsonů a fenderů přes řadu unikátních klasických modelů až po nástroje výstřední, svérázné a exotické. Kniha obsahuje přes 850 barevných fotografií téměř 460 různých kytar - všechny fotografie byly zhotoveny speciálně pro tuto publikaci a řada nástrojů zde má svoji knižní premiéru. Je to vlastně dokonalá sbírka kytar, doplněná o všechny potřebné informace - kdo nástroj vyrobil, jak byl postaven a proč má pro kytaristy a sběratele takovou cenu.
Keywords: anglická literatúra; hudobné nástroje; gitary; populárno-náučná literatúra; obrazové publikácie