Arma Defensiva - Klučina, Petr český historik 1950-; Pevný, Pavol (Slovart, 1992)
Kniha obsahuje veľké množstvo farebných fotografií a ilustrácií a prostredníctvom nich zachytáva vývoj ochrannej zbroje od najstarších mimoeurópskych civilizácií až do začiatku XX.storočia.