Osm ran z lásky aneb Český pitaval (1) : Hrdelní zločiny a procesy z počátků první republiky - Mach, Jan (Condor International, s.r.o, 1994)
Po dvou probdělých a proplakaných nocích a dvou stejně vyvedených dnech se třiadvacetileté Mařenka Brožová, dcera hospodského v Českém Brodu, rozhodla: půjde svému milenci Rudovi Křepinskému naproti k nádraží, aby z něho jednou provždy dostala, jestli bude svatba nebo nebude. Na město se položil studený listopadový večer, psal se rok dvacátý pátý. Mařenka si naposledy před zrcadlem přelízla mikádo, oblékla si zimník a do kapsy těžké kabátu strčila šestiranný bubínkový revolver... 17 skutočných prípadov z prvej republiky: Lidojedi ze starého mlýna, Stopy ve sněhu, Smrt na ciferníku, Hon na čarodějnici ...