Dejiny Európy : Napísalo 12 európskych historikov - Aldebert, Jacques (Mladé letá, 1998)
Francúzske vydavateľstvo Hachette a 12 autorov - významných európskych historikov sa podujalo realizovať jedinečný projekt: predstaviť Európu od prvých stôp jej osídlenia našimi prapredkami na začiatku mladšej doby kamennej až po pád berlínskeho múru. Zoznámite sa s geografickým postavením a s osobitosťami európskeho kontinentu, osídlením a migračnými pohybmi obyvateľstva v minulosti. Posledná kapitola je venovaná Slovensku.