Dejiny Európy Napísalo 12 európskych historikov - Aldebert, Jacques; Kostolanský, Felix; Flašková, Elena; Insitorisová, Mária; Mrlianová, Zuzana (Bratislava Mladé letá, 1998)
Francúzske vydavateľstvo Hachette a 12 autorov - významných európskych historikov sa podujalo realizovať jedinečný projekt: predstaviť Európu od prvých stôp jej osídlenia našimi prapredkami na začiatku mladšej doby kamennej až po pád berlínskeho múru. Zoznámite sa s geografickým postavením a s osobitosťami európskeho kontinentu, osídlením a migračnými pohybmi obyvateľstva v minulosti. Posledná kapitola je venovaná Slovensku.
Reg.
Keywords: 12 000 p.n.l. - 1992 -- dejiny -- Európa; Slovensko -- dejiny; roľníci; feudalizmus; renesancia; objavy a vynálezy; objavné cesty; 1. svetová vojna -- 1914 - 1918