Káva - Normanová, Jill anglická autorka (Champagne avantgarde, 1993)
Káva sa už od 17. storočia stala významným článkom svetového obchodu a v našom každodennom živote tiež zohráva svoju dôležitú úlohu: dodáva nám energiu a povznáša ducha. Táto knižočka vás zoznámi s rôznymi druhmi kávy od ľahkej, sviežej keňskej alebo bohatej, silnej kolumbijskej k menej známym, ako sú Monsoon Mysore alebo Old Java. Opisujú sa tu nielen stupne praženia, mletia a spôsob prípravy najkvalitnejšej kávy, ale nájdete tu aj recepty na prípravu kávových nápojov a zákuskov.