Jack a fazuľa - McBain, Ed pseudonym amerického autora Evana Huntera, rodné meno Salvatore Lombino si oficiálne zmenil v roku 1952 15. októbra 1926 - 6. júla 2005 (Smena, 1989)
Skvelá detektívka anglického spisovateľa. Advokát Matthew Hope má ďalší prípad. Jeden z jeho klientov - 20-ročný Jack bol zavraždený a to práve vtedy, keď si kúpil pozemok na pestovanie fazule.