Prvá zastávka - McBain, Ed pseudonym amerického autora Evana Huntera, rodné meno Salvatore Lombino si oficiálne zmenil v roku 1952 15. októbra 1926 - 6. júla 2005 (Slovenský spisovateľ, 1987)
V príbehu Prvá zastávka autor opisuje americkú formu zločinu, ktorá spolu so záhadnou vraždou dievčaťa vykresľuje sugestívnymi farbami pochmúrnu atmosféru americkej metropoly.