História sveta - Sadloňová, Zora (Bratislava Mladé letá, 1997)
Najnovšia a doteraz najrozsiahlejšia tematická encyklopédia pre mládež
z francúzskeho vydavatelstva Larousse zahŕňa najdôležitejšie oblasti l'udského poznania. Bohatstvom presných informácií a ich príťažlivou výtvarnou podobou predstavuje ideálnu pomôcku pre žiakov, študentov a pre všetkých, ktorí hľadajú odpovede na základné otázky dnešného sveta.
História sveta
Čo viete o zaniknutých civilizáciách ?
Kedy ľudia vynašli prvé písmo? Poznáte veľ'kých stredovekých panovníkov ?
Čo viete o osídlovaní Severnej Ameriky Európanmi ?
Ako sa zmenila Európa po r. 1989 ?
V závere tohto zväzku nájdete všeobecný prehlad najdôležitejších udalostí z dejín rozličných krajín sveta.
Keywords: Encyklopédia mladých; francúzska literatúra; literatúra pre deti; svetové dejiny; prvé cicilizácie; starovek; staroveké civilizácie; stredovek; priemyselná revolúcia; súčasný svet; islamská civilizácia; objavy a vynálezy; priemyselná revolúcia; 1. svetová vojna -- 1914 - 1918; 2. svetová vojna; pre čitateľov od 9 rokov; Mezopotámia; Egypt -- staroveký; India -- staroveká; Čína -- staroveká; Grécko -- staroveké; Rím -- staroveký; Byzancia; Európa -- stredoveká; encyklopédie; populárno-náučné publikácie