Z jedného kontinentu na druhý. 6. - Balta, Paul; Brighelli, Jean-Paul; Cardot, Fabienne; Cohat, Yves; Nercessian, Anne (Gemini, spol. s r.o, 1993)
Byzancia, - druhý Rím -, sa stáva kolískou východnej cirkvi... Mohamed, beduínov syn a prorok, zvestuje Alahovo posolstvo...Začítame sa do príbehov o údatných rytieroch a čarovných vílach...Vzdelaná barbari zakladajú kráľovstvá na troskách Rímskej ríše...Vikingovia, vládcovia morí terorizujú Európu a menia jej tvár...Staneme sa svedkami zrodu Ruska a tatárskych výčinov...