Z jedného kontinentu na druhý 6. - Balta, Paul; Brighelli, Jean-Paul; Cardot, Fabienne; Cohat, Yves; Nercessian, Anne; Nemann, Miroslav (Bratislava Gemini, spol. s r.o., 1993)
Byzancia, - druhý Rím -, sa stáva kolískou východnej cirkvi... Mohamed, beduínov syn a prorok, zvestuje Alahovo posolstvo...Začítame sa do príbehov o údatných rytieroch a čarovných vílach...Vzdelaná barbari zakladajú kráľovstvá na troskách Rímskej ríše...Vikingovia, vládcovia morí terorizujú Európu a menia jej tvár...Staneme sa svedkami zrodu Ruska a tatárskych výčinov...
Keywords: Ilustrované dejiny sveta; francúzska literatúra; literatúra pre deti; svetové dejiny; Byzantská ríša; islam; stredovek; rytieri; Frankovia; Vikingovia; Tatári; pre čitateľov od 11 rokov; Byzancia; Európa -- stredoveká; Rusko -- 6. storočie - 16. storočie; populárno-náučné publikácie