Svet medzi vojnami a mierom 17. - Gousseff, Catherine; Jusseaux, Patrick; Milza, Pierre; Minguet, Charles; Rutigliano, Jeanny; Zuber, Raymond-Francois; Delamarre, Claude; Belisová, Šárka; Valachovič, Pavol (Ottovo nakladatelství Praha, 1999)
Spojené štáty postihuje hlboká kríza... Pod neviazanou radosťou ?búrlivých rokov? tlie hrozba nacizmu... Fašistické diktatúry využívajú chaos svetovej hospodárskej krízy a snažia sa ovládnuť Európu... Stalinov Sovietsky zväz a Mao Ce-tungova Čína usilovne modernizujú spoločnosť... Začína sa druhá svetová vojna, ktorá prináša hrôzy i hrdinstvá... Európa sa spamätúva len pomaly, mocnosti však už pracujú na novej podobe sveta...
Keywords: Mussolini, Benito -- vodca talianskeho fašizmu -- 29. júla 1883 - 28. apríla 1945; Hitler, Adolf -- nemecký nacistický vodca -- politik narodený v Rakúsku, diktátor, člen a neskôr líder Národno-socialistickej nemeckej robotníckej strany - NSDAP, autor národnosocialistickej koncepcie štátu, ríšsky kancelár -- 20.4.1889 - 30.4.1945; Stalin, Josif Visarionovič -- sovietsky diktátor, stranícky a štátny činiteľ gruzínskeho pôvodu -- 5. marca 1953 - 31. októbra 1961; Ilustrované dejiny sveta; francúzska literatúra; literatúra pre deti; svetové dejiny -- 20. storočie; 1. svetová vojna -- 1914 - 1918; 2. svetová vojna; fašizmus; expresionizmus; Sovietsky zväz; existencializmus; pre čitateľov od 11 rokov; Spojené štáty americké; Nemecko; Taliansko; Španielsko; Izrael; populárno-náučné publikácie