Maigret chystá léčku : Maigret zuří - Simenon, Georges belgicko-francúzsky autor detektívnych a psychologických románov 13. februára 1903 - 4. septembra 1989 (Máj, 1977)
Dva detektivní příběhy komisaře Maigreta: Maigret chystá léčku a Maigret zuří. Dvě "maigretovky" zaujmou logickou stavbou, dokonalou charakteristikou postav a přesvědčivým vylíčením pařížského prostředí, první zachycuje pátrání po maniakovi, jenž vraždí v odlehlé pařížské čtvrti osamělé ženy. Druhá objasňuje rafinovanou vraždu majitele nočních podniků na Montmartru.