Každému, čo jeho je - Sciascia, Leonardo (Členská knižnica Pravda, 1980)
Detektívka talianskeho autora, v ktorej majstrovky rozohráva detektívnu zápletku a nešetrí komikou a iróniou.Predstavuje nám pestrú paletu svojráznych sicílskych typov, od ustráchaných bedárov po pohlavárov mafie, ktorá už desaťročia bašuje na tomto ostrove.