Odev nášho ľudu - Benža, Mojmír slovenský etnológ 25. apríla 1941; Benka, Martin slovenský maliar, grafik, ilustrátor 21. septembra 1888 - 28. júna 1971 (Osveta, 1983)
Štúdie tradičného slovenského ľudového odevu tvoria v diele Martina Benku osobitú kapitolu jeho záujmov. Táto kniha prináša niečo ako krojový album, osobitý súbor etnografických dokumentov, kde každý kus je originálom, výtvarným záznamom.