Nie je čas ceremónií. Naháňačka za rubínmi. Muži farby ticha - Perez, Valero Rodolfo; Perez, Armando Cristobal; Molina, Alberto; Valero, Rodolfo Perez (Členská knižnica Pravda, 1984)
Kniha obsahuje tri detektívno-špionážne romány od troch kubánskych autorov. Nie je čas ceremónií vyšetruje záhadnú vražda nočného strážnika, súvisiacu s krádežou vzácnej indiánskej sošky. Naháňačka za rubínmi objasňuje zmiznutie rubínového náhrdelníka a dvojnásobná vražda. Muži farby ticha zobrazuje sabotáž v havanskej rafinériiů