Není kouře bez ohýnku - Christie, Agatha anglická autorka detektívnych románov 15. septembra 1890 - 12. januára 1976 (ODEON Praha, 1982)
Mladý pilot Jerry Burton se v poklidném městečku Lymstock, opečováván svou sestrou Joannou, zotavuje po těžkém úrazu. Sourozenci však náhle obdrží poměrně nechutné anonymní dopisy. Ty začnou dostávat i jiní obyvatelé Lymstocku a městečko brzy zachvátí podivná psychóza, která vyvrcholí sebevraždou. A po ní následuje vražda. Policejní pátrání se rozjíždí a brzy se do případu zapojuje slečna Marplová se svými všetečnými otázkami... a neomylným čichem pro zločin a jeho pachatele.
Keywords: kriminálne romány; anglická literatúra; sfilmovaný príbeh