Ekonómia verzus Soros - Špakovský, Viktor (Lingua Slovaca, 2003)
Základom knihy je model triády magických štvoruholníkov, ku ktorému autor dospel pri hľadaní argumentov na vyvrátenie tvrdení G. Sorosa, že ekonómia nie je vedou. Na jednej strane odmieta tvrdenie G. Sorosa o nevedeckosti ekonómie a na druhej strane sa pokúša preukázať vedeckosť Sorosovej teórie reflexivity ako základu jeho tvrdení o nevedeckosti ekonómie, ktorú sám G. Soros za vedeckú nepovažuje. Súčasťou knihy je aj Malá encyklopédia ekonomických teórií.