Dobrý Stalin - Jerofejev, Viktor ruský autor 19. septembra 1947 (Svetová próza, 2005)
Dobrý Stalin predstavuje autobiografický príbeh o dospievaní v rodine sovietskeho diplomanta. Zároveň je to i rozprávanie o peripetiách okolo vydávania slávneho podzemného literárneho almanachu Metropol. Paralelný príbeh o vlastnom otcovi a o Otcovi národa- Stalina- je vlastne výsekom z histórie Sovietského zväzu, diplomacie, Východu aj Západu.