Z histórie európskeho bankovníctva - Dufala, Václav (Východoslovenské tlačiarne a.s. Košice, 1997)
K problematike komparácie bankovníctva v krajinách Európskej únie
Premeny bankovníctva v Rakúsku
Krátka história nemeckého bankového systému
Novodobý vývoj bankovníctva v Taliansku
Bankový systém Belgicka v priebehu stáročí
Stručný prehľad vývoja holandského bankovníctva
Historický vývoj moderného bankovníctva vo Veľkej Británii
Fínsky bankový systém
Švédske obchodné bankovníctvo od minulého storočia
Novodobá história štruktúry komerčného bankového systému Grécka
Keywords: slovenská literatúra; bankovníctvo -- dejiny; Európa; Európska únia; Rakúsko; Nemecko; Taliansko; Belgicko; Holandsko; Veľká Británia; Fínsko; Švédsko; Grécko; odborné publikácie