Všeobecná psychológia - Kubáni, Viliam (Vysokoškolské učebné texty, 2000)
Publikácia obsahuje predmet, metódy a prístupy k psychologickým javom. Zaoberá sa triedením psychických javov a ich determináciou. Taktiež rozoberá myslenie, názorné poznávanie, reč, inteligenciu, emocionalitu a psychológiu osobnosti.