Piková dáma a iné prózy - Puškin, Alexander Sergejevič ruský romantický básnik 6. júna 1799 - 10. februára 1837; Ferenčík, Ján (Tatran Bratislava, 1972)
Majstrovská psychologická novela o hráčskej vášni a túžbe po bohatstve Piková dáma napísaná roku 1833 je skutočným skvostom svetovej prózy a poslúžila ako libreto pre rovnomennú operu P. I. Čajkovského.
Keywords: Kapitánová dcéra; ruská literatúra; poviedky; doplnkové čítanie SŠ