Konečne po štyridsiatke zrelej žene patrí svet - Kubelková, Susanna 1942-; Guldanová, Zuzana (Bratislava IKAR, 1996)
Strach z pribúdajúcich rokov je nezmysel - tvrdí známa spisovateľka Susanna Kubelková. Na príkladoch z dejín a medzinárodnej scény potvrdzuje, že úspešné ženy nad štyridsať dominujú vo všetkých oblastiach života: v zamestnaní, láske, v spoločenskom živote, v rodine alebo pri výchove detí. Obdobie po štyridsiatke je pre ženu tým najkrajším. Vie, aká je a čo vlastne chce. Po období bezhraničného idealizovania mladosti nastal čas na úvahy o kríze stredného veku a o prekonávaní strachu zo starnutia. V tejto širokej diskusii poskytuje kniha Susanny Kubelkovej optimistický návod na novú životnú orientáciu zrelej ženy. Lebo šarmantným, zdravo sebavedomým a rozhľadeným štyridsiatničkám patrí svet.
Keywords: ženy -- starnutie -- rozprávanie; starnutie -- ženy -- rozprávanie