Povídky - Němcová, Božena česká autorka 4. februára 1820 - 21. januára 1862 (ODEON, 1972)
Výber obsahuje sedem poviedok,ktoré pôvodne vyšli v časopisoch. Radené sú podľa doby napísania(Baruška-1853, Sestry-1855, Karla-1855, Divá Bára-1856, V zámku a podzámčí-1857, Dobrý člověk-1858, Chyže pod horami-1858)