Svätá tma - Hečko, František (Slovenský spisovateľ, 1980)
V románe Svätá tma podrobil Hečko zásadnej kritike slovenský klérofašizmus. Striktne rozlišoval medzi ľudáctvom drobných ľudí, ktorí sa k programu Hlinkovej slovenskej ľudovej strane (HSĽS) pridali kvôli náboženskému a národnému cíteniu a medzi tými, ktorí sa agresívnym spôsobom zmocnili vlády nad celým národom.