Zem ľudí - Saint-Exupéry, Antoine de francúzsky spisovateľ, letec 29.6.1900 - 31.7.1944 (Svetová tvorba, 1987)
Kniha Zem ľudí nesie názov podľa jedného z diel, ktoré obsahuje. Zem ľudí čerpá skúsenosti civilného letca. Kniha je komponovaná spôsobom, ktorý je pre autora príznačný: je to zmes úvah, meditácií a príbehov zo života letcov. Lietadlo nie je cieľ, ale prostriedok. Človek neobetuje život kvôli lietadlu. Sedliak tiež neorie preto, že má pluh, hovorí na jednom mieste a tieto slová obsahujú základ autorovej životnej filozofie. Letci nie sú hazardérmi, nenasadzujú svoje životy len z túžby po dobrodružstve a pre vzrušenie z rizika: to by bola len mladícka nerozvážnosť. Nový rozmer ich odvahe dáva pocit zodpovednosti za seba, za kamarátov, za úlohu, ktorú každý z nich prijal ako dôsledok svojej vlastnej slobodnej voľby. okrem toho je v knihe aj Malý princ, Pošta na juh, Nočný let, Vojnový pilot, List rukojemníkovi, List generálovi X. V závere je doslov Ján Števčeka.