Komédie - Shakespeare, William anglický dramatik 26. 4. 1564 - 23.4.1616 (SVKL, 1964)
Shakespearove komédie sú žánrom jeho hier plné humoru, lásky, zámien, omylov a šťastných koncov, pričom medzi najznámejšie patria Večer trojkráľový, Veselé panie windsorské, ktoré skúmajú ľudskú povahu a často sa odohrávajú v idylických prostrediach lesov alebo na vidieku, kde sa postavy zamilujú, prekonajú prekážky a nakoniec sa zosobášia.