Hry V. - Čechov, Anton Pavlovič ruský autor, lekár a dramatik 29. januára 1860 - 15. júla 1904; Jesenská, Zora (v Bratislave SVKL, 1955)
Hry Antona Pavloviča Čechova sú kľúčové diela svetovej drámy, ktoré majstrovsky spájajú tragédiu a komédiu, zobrazujú vnútorné konflikty postáv a ovplyvnili moderné divadlo; jeho najznámejšie hry sú Čajka, Ujo Váňa, Tri sestry a Višňový sad, ktoré zachytávajú psychológiu a spoločenský život Ruska konca 19. storočia.
Keywords: Čajka; Ujo Vaňa; Tri sestry; Višňový sad; ruská literatúra; drámy