Kolty bez pozlátka - Brdečka, Jiří český autor 24. decembra 1917 - 2. júna 1982 (Československý spisovatel, 1987)
Příběhy tří pistolníků amerického Západu: Divokého Billa Hickoka, Billyho Kida a Jesse Jamese. Autor konfrontuje mýty s historickou pravdou.