Vybrané verše ( z rokov 1938 - 1958 ) - Žáry, Štefan slovenský autor, básnik, prozaik, esejista, prekladateľ a novinár 12. decembra 1918 - 25. augusta 2007 (Slovenský spisovateľ, 1958)
Toto dielo je dôležitou súčasťou slovenskej modernej poézie, ktorá zachytáva vývoj Žáryho básnického hlasu v kľúčovom období 20. storočia.