Dych domova - Žáry, Štefan slovenský autor, básnik, prozaik, esejista, prekladateľ a novinár 12. decembra 1918 - 25. augusta 2007; Žáry, Štefan; Kovačevič, Ivan (Bratislava Slovenský spisovateĺ, 1976)
Druhý zväzok vybraných spisov Štefana Žáryho je knihou o domove, o vlasti a obsahuje šesť zbierok: Meč a vavrín, Cesta, Aká to vôňa, Návšteva, Svetojánsky sen a Leto nášho dospievania. Tieto knihy vznikli v časovom rozpätí štvrťstoročia, sú od seba tvarovo, citove i myšlienkove odlišné, avšak všetky spája jediná myšlienka, jediná podstata a téma: domovina.
Keywords: slovenská literatúra; poézia