V hlbinách jasu - Wojtyla, Karol poľský autor, duchovný a 264. rímsky pápež, prvý netaliansky pápež od roku 1522 a najmladší od roku 1846 18. mája 1920 - 2. apríla 2005; Kovalčík, Vlastimil; Hložníková, Viera; Kovalčík, Vlastimil; Kovalčík, Vlastimil (Trnava Spolok svätého Vojtecha, 1994)
V týchto básňach sa pozornosť pohybuje medzi dvoma pólmi, ktoré sú predmetom zasvätenia i úsilia, ale z druhej strany aj prameňom inšpirácie Karola Wojtylu - Kristus a človek...
Keywords: poľská literatúra; poézia