Vôňa tvojho tela - Verlaine, Paul francúzsky autor, básnik, predstaviteľ symbolizmu 30. marca 1844 - 8. januára 1896 (Slovenský spisovateľ, 1996)
"Vôňa tvojho tela" (The Scent of Your Body) je názov slovenského výberu z poézie francúzskeho symbolistického básnika Paula Verlainea. Obsahuje nielen básne, ale aj sprievodné texty a dobové ilustrácie, zamerané na tematiku lásky, zmyselnosti a melanchólie.